BAKGRUND

Min första egna hund var golden retrievern SELCH Asterix, ”Pysen”. Han kom till mej som ettåring. Han var en genomsnäll hund, men tyvärr hade han ett enormt intresse av att jaga vilt !! Han blev med tiden något bättre, men vi tävlade bara

appell spår ( uppfl. ) & lydnadsklass. Att ge sej ut i lägre spår kunde ha slutat med att

gå vilse eller spåra ikapp en älg….


"Pysen" & Vick. 
Till vi ses igen, sov gott pojkar...

Min första kelpie var Nemårs Vick, född på julafton 1987. Han var en underbar liten hund som har gett mej massvis av härliga stunder ! 
Han har 21 cert i spår & sök, flera resultat i spår över 600, det bästa på 618,5.
  Han var lite ”ojämn”, då han hade erlichia som ”spökade” emellanåt. Naturligtvis inte enbart p.g.a. detta, dåliga dagar har vi alla !!
Han har också en hel del 1:a priser i elitlydnad, samt har deltagit på 2 lydnads-SM. Han var också tjänstehund i bevakning ( FV ) och har deltagit på 2 TJH-SM, placering 4 & 5. Vi var också reserver i spår vid ett Bruks-SM, men kom inte med.

Anledningen till att han inte var Brukschampion / Lydnadschampion är att han var kryporchid och inte kunde få sin utställningsmerit. Han mentaltestades inofficiellt på HS under lärarkursen : +3, +2, +3, +3, +1, +1, +1, +2, -1 = 162 p ( skottfast ). Hans namn är första delen i mitt kennelnamn. Han var efter KORAD U,B & LCH NV-81 TJH Glimmergruvans Krick och KORAD INT, SE & FINUCH TJH Truxelis Vilma.

Mamma till de 2 första kullarna är KORAD SEUCH TJH LP Nemårs Calooah, ”Cula”, född 1991, ägd av Leif Eriksson. Leif var delägare i kenneln de 3 första kullarna. Hon var en bra tik att starta med eftersom hon är en bra arbetshund med bra mentalitet. Detta har hon också  nedärvt till sina valpar, i kombination med bra hanar förstås. Som kuriosa kan nämnas att hon också var en suverän draghund ! Leif körde linkörning med henne och hon sprang utav bara f-n och höll jämna steg med schäfrarna. Hennes ”namn” är andra delen i mitt kennelnamn.

 Nemårs Calooah 1991-03-21 - 2007-03-07

Sov gott, lilla gumman! Vi ses...

Hennes dotter KORAD SEBCH SEUCH LPI,II,III SELCH SEVCH Vickulas Birka & dotterdottern KORAD SEUCH INTUCH SEBCH SESPCH SELCH LPI LPII Vickulas Ettra blev kvar här hemma. Birka hade 16 cert i spår och 2 SM-starter i spår 2003 & 2004 med 20:e resp. 10:de placeringar. Hon var också uppflyttad till högre sök, en skojgrej vi gjorde på äldre dar' :) 
Även Ettras dotter Orka är kvar här hemma.

Ettra och jag tävlade i elitspår, där hon hade ett tio-tal cert. Hon hade också 1 cert i sök. Vi blev 5:a på SM 2007. 
2:a Årets Brukshund- & Spårhund 2007! Vi kvalade till SM även 2008 & 2009. 
2009 Svenska Mästare!!! KORAD SEBCH SEUCH LPI,II,III SELCH SEVCH Vickulas Birka
1996-10-21 - 2011-10-12
Sov gott, lilla gumman! Vi ses...KORAD SEUCH INTUCH SEBCH SESPCH SELCH SEVCH LPI LPII Vickulas  Ettra
2000-12-31 - 2013-08-30 
5:a på SM i spår 2007 & 1:a reserv i landslaget
Svensk mästare i spår 2009 & deltog i landslaget på Nordiska Mästerskapen i Finland
Ettra blev också godkänd som eftersökshund på skadat vilt, samt viltspårchampion.

Sov gott, lilla gumman! Vi ses...


TACK FÖR DEN FINA BILDEN PÅ ETTRA, SOFIA!

 

KORAD SEUCH LUXCH C.I.B. SEBCH SESPCH SEPTRHCH SEVCH SV-10 Vickulas Orka
 
Kvalad till Bruks-SM i spår 2012 & 2015. Tävlar elit spår och patrullhund.
Tyvärr har en senskada i bogleden satt lite käppar i hjulet och vi får begränsa oss lite.
SBK årets patrullhund 2016 & 2017.
 

   


KORAD Vickulas Zeta
Ännu ung. KORAD, uppflyttad till elit spår, lydnad 1 och har två cert &  tre BIR på utställning. Även gk NHAT.

 

 


AUSTCH SEUCH Linbarlee Killarra ET CD ADX JDX HIT SPHI, "Tammy" importerades ihop med Stina, Busligans kennel, 2005. Hon har haft tre kullar här hos oss med trevliga avkommor. Hon har ett KORNINGSDIPLOM också för sina korade avkommor. 
Tammy bodde hos mej och tävlades upp till högre klass spår. Hon fick sluta sina dagar 2014-06-27 efter en sträckning som ställde till det för henne. Hon blev nästan 14 år.

"Tammy" 2000-08-08  -  2014-06-27


Sov gott, lilla gumman! Vi ses...

Högsta prioritet i min uppfödning har sundhet och bra mentalitet! Det faller sej naturligt eftersom jag jobbar och tävlar med mina hundar.

 

Jag själv är lärare i hundtjänst och bruksprovsdomare. Var för länge sedan också auktoriserad ringsekreterare, men det har runnit ut i sanden. Utställningar är inte mitt största intresse. Jag ställer gärna ut en ”bra” hund tills den får sitt championat, men sedan bara sporadiskt. Ofta kolliderar utställningarna med bruksprov och då väljer jag att tävla bruks i första hand. Misstänker att mina hundar föredrar att spåra istället för att springa några varv i utställningsringen……… Nåväl, det är visst kul att åka på utställning, men inte FÖR ofta.

Vallning jag inte så bra på, men några är testade på vallanlagsprov och godkända, bl.a. Birka, Ettra, Orka & Tammy. Även flera Vickulas-hundar är godkända :) 


KORAD SEBCH SEUCH SELCH SEVCH Vickulas Birka
10:a på bruks-SM i spår 2004 & 20:de plats 2003.

BRUKSAVELSPRIS har tilldelats Birka, Ettra & Cina. BRUKSUPPFÖDAREPRIS har också tilldelats kenneln. 
Korningsdiplom till kenneln, samt flera av tikarna.

Se dom HÄR

Vickulas blev BIS-uppfödargrupp på rasspecialen i Skillingaryd 2005.