TJH LP elit Nemårs Vick

1987-12-24 – 2000-12-19

Vick var en härlig liten hund! Han föddes som enda killen i kullen på julafton 1987. Vicken´julklapp!

Han var rolig att jobba med, älskade framför allt att spåra och blev med tiden mycket säker i påsläppen. En pinne kunde han missa då & då, när det gick hett i spåren… Han var enormt spårsäker, så man behövde aldrig vara orolig att gå vilse.

  Lydnadsklasslydnaden tyckte han också var toppenkul. Kanske för att jag mest körde in den ”på lek” och som ett komplement till brukset.

  Bevakningen gillade han också. Vi tränade bara inför DM & SM och då med mycket motivation och figurantkontakt vid varje markering. Han stod på bakbenen vid markering. Tydlig, alltså !

  Tyvärr fick han ehrlichia i 6-årsåldern och den satte sina spår i form av svackor då & då. Visst, alla har vi våra sämre dagar, men……

  Vi fick ihop 16 cert i spår & 5 i sök ( dock inga höga poäng i söket ) och ”en hop” med 1:a priser i elitlydnad. Vi var med på 2 TJH-SM ( 4:de & 5:te placeringar ) & 2  lydnads-SM ( 14:de placering en gång, den andra ej i final ). Vi var också reserver vid ett bruks-SM i spår, men kom inte med.

  Ja, han var en härlig hund !!! Älskade kamplekar, bollar, korv & sockerkaka. Nå, det mesta gick ner……
Andra hundar brydde han sej inte om, utom vissa utvalda vänner. Han kunde gå lös med andra hanar så länge ingen ”störde” honom.… Jag hoppas att du har det bra och leker med dina flickvänner, Kvirra & Härvan och att vi ses igen, Vick !
Då kan vi spåra………

 

 

 

 

länk